SOJA KAARSEN VAN ATELIERWARM

 

ECOLOGISCHE SOJAWAS

De sojakaarsen in de webshop worden gemaakt door ATELIERWARM en zijn van soja was en is ecologisch verantwoorde soy wax. De soja was komt uit Noord-Amerika en is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd. Het regenwoud hoefde hier niet voor te wijken . Het is 100% plantaardig, biologisch afbreekbaar en niet giftig. Komt het op je kleren dan kun je de soja was met de gewone was uitwassen.

ESSENTIËLE OLIËN

Voor de soja was kaarsen gebruikt ATELIERWARM de beste natuurlijke oliën, deze oliën zijn speciaal geschikt voor soja was waardoor ze goed mengen en de geuren het beste tot zijn recht komen. De intensiteit  van de geur varieert per soort kaars, over het algemeen hebben de soja was kaarsen subtiele geuren.

BIOLOGISCH KATOENEN LONT

De lonten die gebruikt zijn, worden gemaakt van biologisch katoen en worden handmatig gemaakt. Alle kaarsen van ATELIER WARM bevatten deze lonten. 

VERPAKKINGEN

Voor de kaarsen maken ze gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen en zo min mogelijk plastic. De etiketstickers zijn gedrukt op gerecycled papier met eco inkt. Daarnaast maken ze zo min mogelijk gebruik van onnodige verpakkingsmaterialen en materialen die ze gebruiken zijn zo veel mogelijk duurzaam en gemaakt van gerecycelde materialen. Ze proberen zo veel mogelijk te hergebruiken. 

 

WAAROM KAARSEN VAN NATUURLIJKE SOJA WAS?
 


De meest voorkomende kaarsen worden gemaakt van paraffine dat vervaardigd is uit ruwe olie, een uitputbare bron. Soja kaarsen zijn gemaakt van sojabonen, een natuurlijke-, biologisch afbreekbare- en hernieuwbare bron. Voor het verbouwen van sojabonen worden in Argentinië en Brazilië regenwouden gekapt en zijn de bonen vaak genetisch gemanipuleerd. De Soja was die AtelierWarm  gebruikt is ecologisch verantwoorde soy wax. Deze soja was komt uit Noord-Amerika en is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd. Het is 100% plantaardig, biologisch afbreekbaar en niet giftig. Mocht het zo zijn dat je de soja was ergens morst of komt het op de kleding dan kun je de soja was in de gewone was uitwassen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van soja was?  ATELIERWARM heeft het hieronder voor jou op een rijtje gezet:

• LANGERE BRANDTIJD

Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen. Dat betekent dat u vele uren langer kunt genieten van de heerlijke geuren die de kaarsen verspreiden.

GEEN ROET *

Kent u het ook? Bij het zemen van de ramen komt er roet van de ramen of de witte gordijnen die na de winter zeker niet wit meer zijn. Paraffine kaarsen zorgen voor behoorlijk wat roet. Daarnaast zitten er ook kankerverwekkende stoffen (zoals benzeen) in deze zwarte rook en dat is slecht voor je gezondheid. Met de soja geurkaarsen van AtelierWarm heb je hier allemaal geen last van. Sojakaarsen hebben deze vervelende bijwerkingen stukken minder, ze veroorzaken namelijk geen zichtbare rook en stoten niet tot nauwelijks roet af. 
 

BETERE GEURVERSPREIDING *

Sojakaarsen hebben een langere en snellere en gelijkmatige geur verspreiding dan paraffine kaarsen door hun lagere brandpunt. AtelierWarm doet zijn best de beste geur combinaties te creëren, de intensiteit kan per geur verschillen. Over het algemeen zijn de geuren in soja kaarsen subtieler dan de parafine geurkaarsen omdat hier vaak gebruik gemaakt wordt van meer chemische geurstoffen en parfums.

VOLLEDIG OPBRANDEN VAN DE KAARS

Sojakaarsen branden volledig op. Houd er wel rekening mee dat het bovenste gedeelte van de kaars vloeibaar moet zijn tot aan de rand van het glas. Anders branden de zijkanten de volgende keer dat je de kaars aansteekt niet mee. Daarnaast kun je het glas van de kaars makkelijk schoonmaken. Zo kun je de potjes en glazen gewoon nogmaals gebruiken. 


*wetenschappelijk aangetoond 

© 2017 - 2023 lifestyle Uniq | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel